8 reaktioner till “Ännu mer ”Kantareller””

 1. Hej, Det var märkligt längesedan. Jag sitter och går igenom min gamla blogg treflickor och hittade din adress. Och så härligt att ”se dig” igen 🙂
  Christina

 2. Ja, det var roligt att läsa alla kommentarerna! Och jag är glad att du hade en fd arbetskamrat som kunde bekräfta det jag var så säker på! Jag har alltid haft svampögon sen jag var liten. Det har aldrig känts motiverat att träna mina hundar till kantarellhundar då jag har så lätt att hitta dom ändå!;-)…stöddig va!? Har precis skördat kantarellerna jag såg igår efter min dagliga hundrunda i skogen. Skörden var 1339 gram! Bara utefter eller på stigen jag går varje dag! Hade ingen påse med mig igår. Om vädret fortsätter vara så här svampgynnsamt så är det dags att skörda om nån vecka igen!
  Jag hoppas att det reder ut sig på ett bra sätt för Fabian och att dom läser din kommentar! Har ju googlat en del på detta och har förstått att meningit kallas ”Tollarsjuka” på Tollare och att det även uppstår senare som för din vid 2 års ålder. Den typen som berner kan drabbas av uppstår ju oftast när dom är kring 7 månader i samband med könsmognad. Man vet ju inte om det rör sig om samma sak riktigt även om sjukdomen yttrar sig lika och behandlas lika. Hoppas du hittar fler kantareller i skogen snart! Kram Emelie

 3. Hihi, vilken följetong – här var det många som engagerar sig…
  Haha, ja det är helt klart en bra förutsättning för att träna kantarellsök att man har kantareller!! Sen är det att traggla och traggla, förstås: kantarell=godis, kantarell=godis, kantarell=godis…
  Det har inte slagit mig tidigare att det är så stor skillnad mellan södra och norra Sverige. Men jag tror ändå att det du har hittat är rätt sort!
  Fortsatt lycka till i svampskogen…

 4. Hej Katrine.

  Tack för inläggen i min blogg. Kul att du hälsar på hos mig. Ännu roligare om du kom ner så kunde vi gå i skogen och plocka riktiga kantareller ihop.
  För jag tror inte det är kantareller du visar på bild. Lamellerna på undersidan på en kantarell är inte så oregelbundna som på dina bilder. På en kantarell är de raka, utan avbrott.
  Och lukten, den är guddomlig på en kantarell. Synd att det inte går att lukta via bloggen 🙂

  Du undrade om Thilde gillar hästar. Ja det gör hon nog men är ingen rutinerad ryttare. Hon gick på ridlekis när hon var liten men det blev lite krångligt då hennes pappa är paniskt rädd för hästar och jag kunde inte följa med alltid på grund av jobb.
  Får se om det nya ridhuset ger nya möjligheter. Det hade ju varit kanon eftersom det bara ligger 100 meter från vårt hus.

  Ingrid

 5. Jag vågar nog däremot säga att det är kantareller!!!! Svamp är visserligen lurigt men jag trodde inte du undrade! jag skulle nog säga till 99,9% att det är kantareller, eller kanske till 100,1%. Släng dom inte!!! Det måste finnas någon i närheten som kan bekräfta att det är kantareller. Synd att du bor så långt bort! Här har vi mycket kantareller, både vanliga och trattisar som kommer till hösten! Det är kantareller…dom luktar ju också karakteristiskt. Lycka till i svampskogen!

  Jag ska till en fd arbetskamrat i morgon och visa upp dem, törs nog inte äta dom annars. Härligt att ni har mycket kantareller. Jag har bara sett en enda förut. Det hade varit trevligt att plocka kantareller med dig. Synd som sagt att det är så långt
  Kram Katrine
 6. Ja du, jag skulle säga att det är kantareller men det känns svårt över en bild! Man måste ju känna och lukta. Så nej, jag tar inte ansvaret om du skulle äta av dom :).
  Min förra vovve var duktig på att leta kantareller men Tyra har jag inte invigt i den ädla konsten, så hon skulle inte heller vara mycket hjälp…
  Här nere är det fullt av kantareller i skogarna men jag ids inte plocka dom eftersom jag inte tycker det är särskilt gott! …att säga det är som att svära i kyrkan…
  Ha det så gott!
  Hälsningar från oss i Nynäshamn

  Jo du Mia, hör du inte av mig mer så är det ditt fel 😉 Hurlärman en hund at bli kantarellhund, antar att förutsättningen är att man har kantareller. Man kanske kan köpa dem på affären?
  Kram Katrine
 7. Hejsan!
  Nu har jag och Göran studerat dina kort och kommit fram till att det troligen är vaxskivling och inte kantareller, det finns både giftiga och ätliga. Så om jag vore du skulle jag nog slänga dem.

  Kram
  /kerstin
  Tage skickar en slick på nosen

  Jag tar det säkra för det osäkra och visar upp dem för en fd arbetskamrat i morgon.
  Tacka Tage för slicken
  Kram Katrine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *