Behöver hjälp

Dit vi nu har flyttat är det massor med skog, med underbara promenadvägar.
Nu har jag funderat lite och kommit på att det är en massa Enar här. Tänker då på Har du sett Herr Kantarell upp i Enebacken.
Så nu undrar jag ni alla Sörlänningar som brukar plocka kantarell, brukar de finnas i sådan här skog?
Hjälp mig nu en stackars Norrlänning som bara sett en enda gul kantarell i skogen förr. 🙂

1

2

3

4

I kväll när jag var ute och gick så hittade jag något som kanske kan vara kantareller. Idiotförklara mig gärna nu, men jag har ingen aning, skulle aldrig tordas äta svamp som jag plockat utan ha visat dem för en expert. Bilden är knäppt med mobilen därav den dåliga skärpan

5

Om ni undrar varför några av svamparna ligger upp och ner så har naturligtvis Klara hunnit trampa på dem, medans matte skrek och svor 😉

Den här dagen

En kommentar till “Behöver hjälp”

  1. Hej Katrine,
    Ja du, jag är Stockholmare, södra delen, så då får vi räkna det som Sörmland. Jag flyttar också snart, till just Sörmland. Det är en konst att hitta kantareller, den gula är lättare att se, men höstkantareller kan vara svåra att se i löven. Jag skulle råda dig att gå in på google eller annan sökmotor för att se hur kantareller ser ut. Du ser tydligt på undertidan på dom gula, o även på höstkantareller för en del har orange fär på skaftet o andra en beigeaktig. Du får komma o hälsa på, så får vi åka ut i skogen o titta,du är hjärtligt välkommen.Ha det gott tills vi ses, här eller någon annanstans.

    Trattkantareller har jag faktiskt plockat en gång med en arbetskompis som var haj på det här med svamp. Men jag gillar inte smaken på dem. Tyckte det blev en väldigt skarp smak.
    Jag ska googla lite mer på kantareller, men det är svårt att se på bild om det är samma som jag sett.
    Kram Katrine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *